lördag 10 november 2012

Demonstrerar "Toothbrush Rug" i Byske

Hade ju lovat åka till Byske och visa hur man kan använda mattrasor eller tyger som blivit över. Utslitna lakan eller gamla gardiner t.ex. Det är ju en fördel om det går att riva lite längre bitar, men med "knapphålsmetoden " att skarva remsorna så går det ganska snabbt även om man inte har så långa remsor.
Under dagen hade ett 15-tal damer kommit, testat och inspirerats. Ett trevligt initiativ av Byske bibliotek att uppmärksamma textil och tras-tekniker. Återkommer gärna dit ifall det önskas andra teknikdemonstrationer. Sen är ju alla förstås välkomna hit till Rengård på olika workshops
Befinner man sig i Sundsvall den 25 november så finns jag på Kulturmagasinet och håller workshop (och hantverksförsäljning) tillsammans med Magasin ÅTTA-gänget. 
Kumihimo i jätteformat lämpar sig till dynor och mattor. Dom blir mjuka och sköna att sitta på, särskilt om man använder trikå-trasor. Uttjänta T-shirts och liknande är lämpligt material i detta fall. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Trendigare än någonsin med spink.

Sent omsider verkar de flesta ha upptäckt vitsen med att spara,lappa och laga. Kanske beroende på allt tal om krisberedskap? En annan som sp...